Klantreferentie Innovista

InnoVista is een enthousiaste en innovatieve organisatie die gericht is op efficiency en korte lijnen. Vanuit twee vestigingen werkt het kantoor voor ondernemers, particulieren, stichtingen en verenigingen. De diensten van beslaan het brede gebied van de accountancy, salarisadministratie en advisering.

innovista logo 400x215 met kader

MijnAccountantsPortal ontsluit applicaties voor klanten

Thijs Lenssen, vennoot bij Innovista vertelt: "Wij zijn één van de initiatiefnemers van MijnAccountantsPortal en zijn dus vanaf de ontwikkeling erbij betrokken geweest. Ik ben erg enthousiast over het resultaat. MijnAccountantsPortal moet je zien als een stekkerdoos. De portal fungeert als een tussenlaag waarmee applicaties van het kantoor deels ontsloten worden voor klanten. Er kan informatie uit vrijwel alle pakketten zichtbaar worden gemaakt, zoals AFAS, UNIT4, Innolan en andere leveranciers. Zo hebben ze inzage in de documenten die de verantwoordelijke accountant onder zich heeft. Een voorbeeld. Wij gebruiken het CRM-pakket van UNIT4. Klanten die inloggen op MijnAccountantsportal kunnen direct zien welke CRM-gegevens er over hen zijn opgeslagen. We maken ook gebruik van de chatfunctie van Mijn AccountantsPortal.  Zo kunnen de verantwoordelijke accountants direct met hun klanten communiceren."

Handige dashboards en accorderingsfunctie

De dashboardfunctie is ook interessant. Deze geeft klanten inzicht in hun (periodieke) financiële gegevens. Via een ‘XML Auditfile light’ worden grootboeksaldi ontsloten vanuit het achterliggende boekhoudingspakket. Lenssen: "De periodieke mutaties zijn door ons verrijkt met afschrijvingen, de loonjournaalpost, voorraadmutaties en dergelijke zodat er sprake is van een adequaat perioderesultaat. De klant heeft dan inzicht in actuele gegevens en kan deze ook vergelijken met achterliggende periodes. Het meest geavanceerde onderdeel van MijnAccountantsPortal vind ik de online accorderingsfunctie ten behoeve van aangiftes, Kamer van Koophandel, bankenrapportages en andere documenten. Veel softwareleveranciers zijn hier al bij aangehaakt. Wij wachten wat de fiscale aangiftes betreft nog op een koppeling met UNIT4 Fiscaal. Hopelijk komt die snel. Bij pakketten die de koppeling al wel hebben, zoals AFAS Fiscaal, werkt het uitstekend."

Nieuwe releases met nieuwe functionaliteiten

De participerende kantoren overleggen regelmatig over verbeteringen en nieuwe functionaliteiten. Vier keer per jaar komt er een nieuwe release uit. Er is bijvoorbeeld gewerkt aan de App functionaliteit, waarbij de accordering en het financieel dashboard via een smartphone of tablet geregeld wordt. "We hebben nog aardig wat wensen. Zoals het verder uitbouwen van de functionele kerncijfers in het dashboard en het gelijktijdig kunnen werken met een klant aan een gezamenlijk document. Maar voor mij is duidelijk dat we met de ontwikkeling van MijnAccountantsPortal altijd bij de tijd blijven", concludeert Lenssen.