Sugar krijgt een tien in de Q2 ’20 release

Blog
08 Apr 2020
Max Verbong
sugarcrm 10 350x250

Het is lente en dan is het bij Sugar zoals gebruikelijk tijd voor een nieuwe ‘major release’. Waar deze release vroeger altijd de naam had van het seizoen, is SugarCRM nu overgestapt naar een naamgeving op basis van het kwartaal. Het versienummer blijft daarbij bestaan en dat is deze keer versie 10.0 geworden. Vooral op het zuidelijk halfrond leidde de seizoen naamgeving tot verwarring omdat de seizoenen daar tegengesteld zijn aan de seizoenen zoals wij die kennen.

De volledige naam van de nieuwe release is daarmee:
Sugar Q2 2020 (10.0) Release – April 2020

Voor het gemak zullen wij het gewoon over versie 10.0 hebben.

 

 

Cloud, hosted en on premise

Alle klanten die gebruik maken van de Sugar cloud worden elk kwartaal automatisch geüpgraded naar de nieuwe release. Voor klanten die Sugar zelf hosten (on premise) of bij een derde partij hosten bestaat nu de mogelijkheid om alle vernieuwingen van het afgelopen jaar te implementeren door naar versie 10.0 te upgraden. In deze blog beperken we ons tot de belangrijkste nieuwtjes ten opzichte van het vorige kwartaal. Host je Sugar zelf of bij een derde partij en wil je een volledig overzicht? Lees dan ook de blogs over de releases 9.1 tot en met 9.3 en je bent weer helemaal op de hoogte.

Tile view voor leads

In de afgelopen releases werd de tile view al toegevoegd voor cases, opportunities en tasks. In deze release is de tile view ook toegevoegd voor de leads view. Belangrijk is daarbij dat je een lead wel naar converted kunt slepen, maar dat je deze natuurlijk niet terug kunt slepen. Rechtsboven in de view kun je naar deze view wisselen.

Sugar blog release 10.0 afbeelding 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Data density

Als gebruiker wil je zoveel mogelijk informatie op je scherm op een zo overzichtelijk mogelijke manier. Sugar heeft daarvoor nu de compacte lay-out toegevoegd voor een record. De labels zijn hiervoor naar links verplaatst en de data wordt rechts van het label weergegeven. De velden die niet gevuld zijn worden weergegeven als ‘pills’. Naar een goede Nederlandse naam hiervoor zijn we nog naarstig op zoek. Je ziet op deze wijze snel welke velden nog niet zijn ingevuld. Naast ruimtebesparing is het doel ook om gebruikers erop te wijzen dat de velden nog leeg zijn. Zo worden ze aangemoedigd om deze alsnog in te vullen. Deze compacte weergave zal automatisch voor iedereen de standaard zijn.

Sugar blog release 10.0 afbeelding 2

Toegankelijkheid

Het is belangrijk dat informatie altijd goed leesbaar is in de applicatie. Hiervoor heeft Sugar een aantal aanpassingen gemaakt in de standaard kleurstellingen in de applicatie. Om teksten beter leesbaar te maken is naar het contrast tussen de tekst en de achtergrond gekeken. Het resultaat is niet alleen beter leesbaar, maar oogt ook een stuk rustiger.

Sugar blog release 10.0 afbeelding 3

 

 

 

 

 

 

Naast de aanpassingen die direct zichtbaar zijn voor de eindgebruikers zijn er ook weer veel verbeteringen doorgevoerd in de techniek. Bij klanten die gebruik maken van de Sugar Cloud zullen de gebruikers binnenkort al gebruik kunnen maken van de verbeteringen in de user interface. Wil je meer weten over alle mogelijkheden van Sugar? Neem dan gerust contact met ons op.