Metadata and Analytics

Actions
Loading...
Acuity ict kan aan elke klantwens voldoen met IBM SmartCloud Enterprise
  • Not Featured
  • Aart Nijkamp
  • Aart Nijkamp

Acuity ict kan aan elke klantwens voldoen met IBM SmartCloud Enterprise

Actions
Loading...

Acuity ict kan aan elke klantwens voldoen met IBM SmartCloud Enterprise

  • 19 april 2013
  • ict
  • Aart Nijkamp

Met IBM SmartCloud Enterprise kan Acuity ict tot in detail voldoen aan de wensen van zijn klanten. Zo kan deze specialist in Collaboration- en Unified Communication-oplossingen (UC²) klanten diverse flexibele cloud-oplossingen bieden, zoals serverruimte van elke omvang voor elke gewenst periode in combinatie met elke applicatie. Daarbij hanteert Acuity ict het pay-per-useprincipe:klanten betalen alleen voor wat ze daadwerkelijk afnemen.
 

Acuity ict levert, ontwikkelt, test en implementeert softwareapplicaties voor klanten en partners. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van UC- en Collaboration-applicaties op basis van
IBM-technologie. De in ’s-Hertogenbosch gevestigde onderneming is dan ook premier IBM Business Partner. Klanten van Acuity ict hebben de keuze om applicaties vanuit de cloud af te nemen of op een lokale server binnen hun eigen omgeving te draaien. Acuity ict is een sterk servicegerichte organisatie; de klantwens en de eindgebruiker staan voorop in de dienstverlening. De ICT-specialist neemt namelijk ook de businessprocessen van klanten mee in zijn advies door deze vanuit functioneel perspectief te bekijken. Zo kan het bedrijf klanten beter adviseren over de ideale applicatie, mplementatie en de juiste technologische softwareoplossing.

Flexibiliteit gewenst
Acuity ict besloot IBM SmartCloud Enterprise te gaan gebruiken om twee hoofdredenen. Ronald Dekkers, Technisch Directeur van Acuity ict: “In de eerste plaats wilden we onze klanten flexibiliteit en een ruime keuze aan oplossingen uit de cloud kunnen bieden. Met IBM SmartCloud Enterprise kunnen klanten elke mogelijke cloud-server kiezen. Of ze nou behoefte hebben aan tien Windows-servers van 64 bit of één Linux-server van 32 bit. Ten tweede wilden we besparen op het beheer en de aanschaf van hardware voor onze eigen applicaties en testen. Daarom kopen we geen nieuwe hardware meer en hebben we onze maintenance-contracten op eigen hardware niet verlengd.”
Voorheen draaiden alle applicaties van Acuity ict op twee interne servers; één Windows- en een IBM Power System-server. Voor het ontwikkelen, draaien en testen van cloud-oplossingen van klanten
huurde de ICT-specialist voorheen serverruimte in diverse datacenters van verschillende leveranciers.

IBM SmartCloud
Acuity ict neemt server- en netwerkcapaciteit af via de Infrastructure-as-a-Service-oplossing (IaaS) IBM SmartCloud Enterprise. Het bedrijf gebruikt IBM SmartCloud Enterprise op drie fronten: voor zichzelf, voor klanten en voor partners. Met de IaaS-oplossing beschikt Acuity ict over een hybride omgeving. Dat betekent dat de UC- en Collaboration-specialist klanten zowel applicaties als een server vanuit de cloud kan aanbieden. Een ander voorbeeld van een cloud-oplossing die Acuity
ict levert, is IBM SmartCloud for Social Business, een softwareplatform met diverse Collaboration- en UC-applicaties zoals voor Instant Messaging en e-mail. Zelf migreert Acuity ICT zijn eigen applicaties
gefaseerd naar de cloud en gebruikt de cloud-servers voor het testen en ontwikkelen van zijn eigen applicaties. Het Service Level Agreement (SLA) van IBM SmartCloud Enterprise is standaard flexibel. Daardoor kan Acuity ict snel en zonder extra kosten capaciteit op- en afschalen.

Beste keuze
“Als IBM Business Partner weten we als geen ander welke kwaliteit we van IBM kunnen verwachten op het vlak van betrouwbaarheid, prestaties en flexibiliteit. Ook sloot het flexibele aanbod via het pay-per-usemodel perfect aan op onze business”, vertelt Dekkers over de keuze voor IBM. “Wij bedienen uiteenlopende klanten, van mkb’ers die één CRM-systeem in de cloud laten draaien tot grote organisaties die behoefte hebben aan tientallen cloud-servers. IBM SmartCloud Enterprise biedt ons die flexibiliteit.” Daarnaast speelde de betrouwbaarheid van en transparantie over IBM-datacenters een rol in de keuze. “Onze klanten vinden het prettig om te weten in welk datacenter hun applicaties en data zich bevinden. Bovendien willen ze zeker weten dat hun bedrijfskritische data en software in goede handen is. Dat zit bij IBM wel goed, want hun datacenters zijn uitstekend beveiligd. Zo
liggen ze bijvoorbeeld onder geen enkele vliegroute. Niet voor niets vertrouwen ook instanties als de FBI en NASA op IBM-datacenters.”

De klant is koning
Met IBM SmartCloud Enterprise kan Acuity ict aan veel klantwensen voldoen – qua soort server en applicatie, hoeveelheid serverruimte, gebruiksperiode en snelheid. Deze flexibiliteit is belangrijk voor een servicegerichte organisatie als Acuity ict. “We kunnen binnen een uur een server bijschakelen als onze klanten dat willen. Vroeger duurde dat veel langer omdat onze consultants de server eerst moesten configureren en installeren”, vertelt Dekkers. Ook het feit dat Acuity ict dezelfde oplossingen gebruikt als die het bedrijf haar klanten aanbiedt,levert aanzienlijke voordelen op. Daardoor kan de ICT-specialist klanten nog beter van dienst zijn met advies en begeleiding. “Deze ervaring maakt ons tot een echte praktijkexpert. We weten tot in detail wat er komt kijken bij een specifieke softwaremigratie, test of installatie.Die hebben we meestal zelf ook al uitgevoerd.”

Besparingen door flexibiliteit
Klanten van Acuity ict betalen alleen voor de server- en netwerkcapaciteit die ze gebruiken. “Het pay-per-use-model levert onze klanten forse besparingen op. Ze hoeven een server niet meer voor langere periode te huren of te kopen. Datzelfde voordeel geldt voor ons. Wij kunnen nu bijvoorbeeld een paar dagen of weken een server huren voor een Proof-of-Concept. Daarvoor betalen we per minuut. Bovendien hoeven onze consultants klantapplicaties en -servers niet meer zelf te installeren.
Deze trekken ze als het ware uit de muur als zij die nodig hebben. En omdat onze eigen applicaties op servers in het IBM-datacenter draaien, besparen we ook nog aanzienlijk op stroom- en beheerkosten.”
De partners van Acuity hebben ook baat bij het uitgebreide aanbod IaaS-oplossingen. Bijvoorbeeld wanneer ze bepaalde applicaties willen installeren. IBM heeft daarvoor een API ontwikkeld die na één installatie, de settings van deze specifieke applicatie automatisch opneemt in de installatiewizard. Daardoor hoeven partners van Acuity bij softwareinstallaties niet meer het wiel opnieuw uit te vinden. Zo profiteren naast Acuity ict en zijn klanten, ook zijn partners van IBM SmartCloud Enterprise.

 

Vraag het een expert

Actions
Loading...

Vraag het een expert

Twijfel over de juiste oplossing, technische problemen of andere vragen? Vraag het een expert!

Stel uw vraag

BlogPostBlockPortlet

Actions
Loading...
blog