BlogPostDetailsPortlet

Actions
Loading...
Orkestreer data en dirigeer processen, met het Magic xpi integratieplatform

Orkestreer data en dirigeer processen, met het Magic xpi integratieplatform

“Applicaties koppelen? Teveel rompslomp” is een reactie welke ik vaak te horen krijg als ik als consultant bij een klant aan tafel zit. De ervaring leert dat een koppeling tussen applicaties beschouwd wordt als een obstakel in het operationele proces. Als de gekoppelde applicaties bijgewerkt worden werkt de koppeling opeens niet meer en moet er ad hoc een oplossing bedacht worden. Er ontstaat druk omdat er acuut een oplossing gevonden moet worden, met als gevolg dat de gevonden oplossing vaak niet structureel is. Hierdoor ontstaat de reële kans dat het bovenstaande proces zich herhaalt. Het resultaat lijkt op de situatie waarin je als technisch consultant dirigent bent over twee orkesten die tegelijk een verschillende symfonie proberen te spelen.

“Maar hoe weet ik dan dat een koppeling echt werkt?” is vaak de vervolgvraag. In dit kader wordt betreffende koppeling beschouwd als een black box waar data aan de ene kant ingevoerd wordt en het maar de vraag is of de juiste informatie er aan de andere kant uit komt. Het controleren van de correctheid overstemd dan het algemene ontwikkelingsproces van de koppeling waardoor deze uit de maat gaat lopen en uiteindelijk zal verdwijnen.

Orkestreer data, niet techniek 

Tegelijkertijd weten we wel dat het integreren van applicaties onvermijdelijk is. Er komt steeds informatie tot ons uit nieuwe technologieën rond marketing, service en social media. Deze informatie is bereikbaarder dan ooit door het gebruik van Cloud-oplossingen en mobiele applicaties. Hierdoor is een groeiende behoefte ontstaan aan gecombineerde en intuïtieve inzichten in data die operationele beslissingsprocessen moet ondersteunen. Deze overzichten moeten aanpasbaar zijn zodat ze mee kunnen bewegen met verandering: wij willen data orkestreren en om dat te kunnen doen moet de technologie met - of beter- op betreffende “muziek” mee kunnen bewegen.

Om aan deze informatiebehoefte te kunnen voldoen is er een integratieplatform nodig dat het juiste gereedschap biedt om snel en efficiënt applicaties te kunnen koppelen.  Binnen Acuity hebben wij verschillende standaard producten en oplossingen van hierin gespecialiseerde leveranciers diepgaand onderzocht. Het Magic xpi integratieplatform van Magic Software kwam als beste uit de bus en is daarom als zodanig aan ons best of breed productenportfolio toegevoegd.

Dirigeer met Magie 

Magic xpi is een onafhankelijk integratieplatform waarmee zogenaamde applicatiekoppelingen flexibel en uitbreidbaar opgezet worden. Standaard zijn er meer dan honderd connectoren beschikbaar, waardoor verbindingen tussen systemen snel en eenvoudig opgezet kunnen worden. Door deze korte doorlooptijden is het geen probleem om binnen een klantomgeving een proof of concept op te zetten zodat de eenvoudige werkwijze en de voordelen in de praktijk gedemonstreerd kunnen worden. Overtuigender kan het naar mijn mening niet!

Het opzetten van een koppeling is een volledig visueel proces wat uitgevoerd wordt door verschillende connectoren en andere componenten met elkaar te verbinden. Hierdoor ontstaan zogenaamde flows die afhankelijk van de eisen conditioneel of op een vast schema uitgevoerd kunnen worden en informatie kunnen laten stromen. Doordat Magic xpi zo visueel is kan ik de werking van deze flows op eenvoudige wijze uitleggen. Ik spreek uit ervaring; zelfs mensen zonder technische achtergrond begrijpen het en zien gelijk de waarde van de aangeboden oplossing. Dit zorgt voor een effectiever ontwikkelingsproces en snellere resultaten. Op deze manier ben ik samen met onze klanten in staat om de processen te dirigeren en data effectiever in te zetten.

Doordat wij standaard gebruik maken van monitoringprocessen op flows wordt het black box effect voorkomen. Data uit deze processen kan op verschillende manieren inzichtelijk maken hoe data verwerkt wordt binnen Magic xpi, denk hierbij aan dagelijkse status e- mails of overzichten in een van de gekoppelde systemen. In de praktijk ervaar ik dat door het aanbieden van goede monitoring er meer vertrouwen ontstaat in de koppeling, waardoor er sneller stappen gezet worden om de koppeling uit te breiden of het aanleggen van nieuwe koppelingen. Transparantie is dus de sleutel tot betrokkenheid.

SugarCRM en Magic: de perfecte harmonie

Magic wordt actief ingezet als leverancier van de informatie voor het 360° klantbeeld in SugarCRM. Dit wordt gedaan door het faciliteren van koppelingen naar ERP-systemen, financiële en marketing applicaties. De informatie wordt dan doorgestuurd naar SugarCRM, waar deze gerelateerd wordt aan de juiste klant of klantgroepen. Sugar ondersteund dit door het aanbieden van vele manieren om schermen te personaliseren. Sugar en Magic kunnen dus harmonieus met elkaar samenwerken, waardoor zij mee kunnen bewegen met de veranderende informatiebehoeftes en blijvend een actueel  360° klantbeeld kunnen blijven leveren.

Mocht je hier meer over willen weten, neem dan vrijblijvend contact met ons op. We gaan graag de conversatie aan! 

Bram Keijers

Bram Keijers

Technisch Consultant

 Bram houdt zich binnen Acuity voornamelijk bezig met het opzetten van applicatie koppelingen en integraties met behulp van het integratieplatform Magic xpi. De passie voor  integratie komt voort uit de master Computer Science & Engineering, welke hij in februari 2014 afgerond heeft. Door zich te verdiepen in Big Data en bijbehorende technologieën als machine learning en data mining heeft hij het juiste gereedschap in huis om integratieprojecten succesvol te laten verlopen.

Verder zorgt Bram in zijn rol als front- en backend developer binnen SugarCRM ervoor dat het 360 graden klantbeeld up-to-date blijft. Voorbeelden hiervan zijn het integreren van BI rapportages of financiële overzichten binnen de applicatie. Verder is hij ook verantwoordelijk voor het automatiseren van processen binnen SugarCRM, denk aan automatische taak generatie of  het genereren van geavanceerde rapportages.

Deze twee hoofdtaken zorgen ervoor dat Bram zich flexibel in het applicatielandschap op kan stellen, het totaaloverzicht kan behouden, en zo de juiste keuzes kan maken met en voor de klant.

In zijn vrije tijd is Bram als drummer actief in verschillende bands. Daarnaast werkt Bram graag in de moestuin  waar hij samen met zijn vriendin een ode brengt aan de vergeten groente. Ook het indammen van de ontsnappingspogingen van de Vlaamse reuzenzusjes Plien & Bianca staat hoog op de agenda. Een hernieuwde passie van Bram is koken, dit doet hij met hulp van de kookboeken van Jamie Oliver en de doe-het-zelf maaltijdboxen van Marley Spoon.

Contact met Bram b.keijers@acuity.nl Tel: +31 (0)73-8519804

Vraag het een expert

Actions
Loading...

Vraag het een expert

Twijfel over de juiste oplossing, technische problemen of andere vragen? Vraag het een expert

Stel uw vraag

BlogPostBlockPortlet

Actions
Loading...
blog