Salesforce informatie voor ICT'ers

Salesforce is software-as-a-service (SaaS) applicatie in de cloud. De applicatie is overal, voor iedereen en op verschillende apparaten (desktops, tablets, smartphones) beschikbaar met up-to-date informatie. Daarnaast zijn er geen hardware investeringen nodig en hoeft er geen budget gereserveerd te worden voor onderhoud aan de software.

Integraties en apps
Salesforce is via API’s te koppelen met andere bedrijfsapplicaties, zoals bijvoorbeeld financiële- en HRM-pakketten. Acuity heeft al met diverse applicaties koppelingen gebouwd, maar we kunnen ook nieuwe koppelingen ontwikkelen met andere applicaties die voor jouw bedrijf belangrijk zijn.

salesforce ict 550x300
salesforce 2 535x400

Daarnaast is het ook mogelijk om kant-en-klare oplossingen te installeren om jouw bedrijfsprocessen nog beter te ondersteunen. Deze kant-en-klare (gratis of betaalde) oplossingen zijn te vinden in de Salesforce ‘winkel’ genaamd AppExchange. Naast deze standaardoplossingen heeft Acuity, voor de Nederlandse markt, een eigen zogenaamd framework ontwikkeld. Hiermee kunnen we Salesforce verrijken met standaardfunctionaliteiten. Integraties met andere software-oplossingen worden gebouwd als zogenaamde managed packages. Dit heeft als voordeel dat iedere klant dezelfde functionaliteiten kan gebruiken. Op gezette tijden worden updates en nieuwe versies automatisch “gepushed”. Het voordeel van Cloud in optima forma!

Beveiliging & Privacy
Salesforce vindt beveiliging en privacy zeer belangrijk. Ze houden de ontwikkelingen op dit gebied scherp in de gaten en voldoen aan alle beveiligings- en overheidsregelingen wereldwijd. De consultants bij Acuity kunnen bij de inrichting van jullie systeem adviseren over privacy issues.

Releases
Salesforce is continue in ontwikkeling en komt drie keer per jaar met een gratis upgrade om nieuwe functionaliteit beschikbaar te stellen voor gebruikers. Dit doet Salesforce in de vorm van een Spring, Summer en Winter Release. Iedere release bevat nieuwe functionele toevoegingen, maar ook aan de technische kant biedt iedere release nieuwe mogelijkheden. 

Denk hierbij aan nieuwe frameworks en technische componenten. De releases gaan gepaard met zeer uitgebreide Release Notes en goede Youtube filmpjes waarin per onderdeel (platform, administrators, developers, Sales-cloud, Service cloud, Marketing-cloud, Community-cloud, Einstein Analytics etc.) op heldere wijze uitgelegd wordt wat er in betreffende release nieuw is en natuurlijk wat je er allemaal mee kunt.

salesforce ict 3 535x325
salesforce 4 535x165

Beheer
Acuity kan het beheer van de Salesforce omgeving uitvoeren, maar dit kan ook intern door jou of andere collega’s opgepakt worden. Hiervoor bieden wij beheerderstrainingen aan. Laat ons je helpen nadenken over de mogelijkheden die Salesforce jouw bedrijf kan bieden. Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op.