Portal

Samenwerken met collega's, partners, klanten en leveranciers
Organisaties worden geconfronteerd met toenemende complexiteit van bedrijfsprocessen. Specialisatie is een maatschappelijke trend. Niet langer is het denkbaar dat één enkel bedrijf het beste presteert op alle fronten. Dit heeft ervoor gezorgd dat steeds meer verschillende tools en applicaties worden geraadpleegd. Het aantal verschillende schakels in de waardeketen van organisaties blijft groeien. Het beheren en samenbrengen van al deze informatie, processen en relaties is tijdrovend. Bijkomende overheadkosten zijn ook nog eens substantieel. Een portal helpt bij het optimaliseren van processen tussen jou en jouw medewerkers, klanten en leveranciers in een veilige digitale omgeving.

portal afbeelding 550x265

Waarom een portal?
Een portal is een digitaal platform dat fungeert als toegangspoort of startpagina voor andere veelgebruikte bedrijfssoftware, applicaties en tools. Een portal is doorgaans groter dan een intranet of extranet en maakt het mogelijk om, samen met klanten, partners en leveranciers, alle bedrijfsprocessen te beheren vanuit één centrale locatie. Door naadloze integratie krijg je, middels een Single Sign-On, toegang tot alle beschikbare software en applicaties in het portal. De user-interface is gebruiksvriendelijk en applicaties worden gepresenteerd met dezelfde look & feel. Doordat logo’s, huisstijlkenmerken en doorlinkmogelijkheden naar eigen webapplicaties kunnen worden toegevoegd, vormt het portal een visueel verlengstuk van jouw organisatie.

Wil je de precieze verschillen tussen portal, intranet en extranet ontdekken? Bekijk dan deze onderstaande video.

Klantencases
Acuity heeft bewezen kundig te zijn in het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van portals. Deze worden ontwikkeld voor zowel intern als extern gebruik; een hybride vorm is tevens mogelijk. Zo hebben wij bijvoorbeeld twee aparte portalen ontwikkeld voor 23.000 medewerkers en studenten van Hogeschool Saxion. MijnAccountantsPortal faciliteert een gedeelde toegangspoort voor accountants en diens klanten. Dit portal stelt accountants in staat om eenvoudig en snel fundamentele bedrijfsprocessen te doorgronden. Denk hierbij aan het uploaden, beheren en accorderen van publicatiestukken, fiscale aangiftes en andere documenten.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op.

Betrokken bij dit product

Nieuws en blogs