Intranet

Samenwerken met collega’s
Organisaties worden geconfronteerd met steeds complexere bedrijfsprocessen. Meer en meer verschillende tools en applicaties worden geraadpleegd binnen een organisatie. Het beheren, samenbrengen en delen van al die informatie is tijdrovend. Bijkomende overheadkosten zijn ook nog eens substantieel. Bovendien worden organisaties steeds dynamischer en gedecentraliseerde werkplekken steeds populairder. Deze nieuwe manier van werken brengt veel voordelen met zich mee. Het kan echter een obstakel vormen voor de interne samenwerking en communicatie. Een intranet helpt bij het optimaliseren van interne bedrijfsprocessen en het realiseren van een eenduidige werk- en communicatiewijze.

intranet 550x315

Waarom een Intranet?
Een intranet is een privaat netwerk dat enkel toegang verschaft aan medewerkers binnen een organisatie. Het primaire doel van een intranet is om digitale samenwerking, communicatie en het delen van informatie te bevorderen. Een intranet verschaft beveiligde toegang tot een verscheidenheid aan apps gericht op interne bedrijfsvoering. Zo maakt een intranet het mogelijk om tegelijkertijd te werken in bestanden, activiteiten toe te kennen en inzicht te krijgen in projecten. Het opslaan, beheren en delen van informatie vindt plaats op één centrale plek. Door geavanceerde chat-, bel- en videofuncties krijgt jouw team meer gedaan in minder tijd. Een intranet helpt bij het terugdringen van onnodige e-mailreeksen en brengt efficiënte samenwerking binnen handbereik.

Wil je de precieze verschillen tussen portal, intranet en extranet ontdekken? Bekijk dan deze onderstaande video.

Klantencases
Acuity heeft bewezen kundig te zijn in het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van intranetten. Deze worden ontwikkeld middels een combinatie van HCL- en Cisco technologie. Acuity heeft twee jaar op rij de ’IBM Social Business Award’ mogen ontvangen en we zijn ‘IBM Gold Business Partner’. Wij werken samen met vooraanstaande organisaties. Zo hebben wij bijvoorbeeld een intranet ontwikkeld voor Bavaria waarbinnen alle medewerkers verbonden zijn. De wens van Bavaria om “samen te werken als één familie” is hiermee in vervulling gegaan.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op.

Betrokken bij dit product

Nieuws en blogs