Extranet

Samenwerken met partners, klanten en leveranciers
Organisaties worden geconfronteerd met steeds complexere bedrijfsprocessen. Specialisatie is een maatschappelijke trend. Niet langer is het denkbaar dat één enkel bedrijf het beste presteert op alle fronten. Dit heeft ervoor gezorgd dat het aantal verschillende schakels in de waardeketen van organisaties blijft groeien. Het beheren en samenbrengen van al deze informatie, processen en relaties is tijdrovend. Bijkomende overheadkosten zijn ook nog eens substantieel. Een extranet helpt bij het optimaliseren van processen tussen jou en jouw medewerkers, klanten en leveranciers in een veilige digitale omgeving.

extranet 550x285

Waarom een Extranet?
Een extranet is een privaat digitaal netwerk met gecontroleerde toegang voor bevoegden van buiten de eigen organisatie. Het primaire doel van een extranet is het faciliteren van een beveiligde informatie-uitwisseling tussen partners, klanten en leveranciers. Een extranet stelt gebruikers in staat om veelvoorkomende bedrijfsprocessen te standaardiseren. Denk hierbij aan het doen van bestellingen, order tracking en voorraadbeheer. Door het standaardiseren van deze processen wordt (onnodige) interactie en bijkomende overheadkosten tot een minimum gereduceerd. Een goed extranet is altijd en overal beschikbaar en hierdoor kunnen gebruikers ten alle tijden terecht met vragen, opmerkingen en verzoeken. Bovendien kunnen zij bestanden uploaden, bewerken en goedkeuren zonder gebondenheid aan tijd en plaats. Dit verhoogt zelfvoorziening en de tevredenheid van alle betrokken schakels in de waardeketen. 

Wil je de precieze verschillen tussen portal, intranet en extranet ontdekken? Bekijk dan deze onderstaande video.

Klantencases
Acuity heeft bewezen kundig te zijn in het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van extranetten. Zo hebben wij een extranet ontwikkeld dat Televak Centers in staat stelt te fungeren als intermediair tussen telecomproviders en partners in de zakelijke telefoniebranche. Doordat Televak streeft naar een zo groot mogelijk partnernetwerk, is het extranet omvangrijk en doet het denken aan een portal. Het Televak extranet faciliteert een digitaal platform waarin vraag en aanbod, met betrekking tot zakelijke telefonie, naadloos op elkaar wordt afgestemd. Dit biedt vereenvoudiging voor zowel zakelijke partners van Televak als telecomproviders.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op.

Betrokken bij dit product

Nieuws en blogs