Releasenotes 2021.1

21 Jan 2021

Algemeen

Hieronder worden per onderdeel van de portal de punten genoemd die in de release 2021.1 van MijnAccountantsPortal zijn toegevoegd of aangepast. Dit geldt voor MijnUploadService, MijnAccorderingService en MijnAccountantsPortal.

Functionele wijzigingen MijnUploadService/MijnAccorderingService/MijnAccountantsPortal

Accordering

In alle lijsten is goed gekeken naar sortering. Overal is nu consequent doorgevoerd dat bij accorderingstypes en statusinformatie de lijsten worden getoond op alfabetische volgorde.

MAP Release 2021.1 afbeelding 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Koppeling met Silverfin

De koppeling met Silverfin is toegevoegd. Hiermee is het mogelijk om vanuit Silverfin de xbrl-publicatiestukken KvK in te schieten naar MijnAccountantsPortal voor deponeren naar de KvK (Digipoort). Daarnaast wordt de gerendere xbrl-file als PDF zichtbaar in Silverfin. De koppeling met Silverfin kan ingesteld worden bij de instellingen/koppelingen.

MAP Release 2021.1 afbeelding 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Functionele wijzigingen MijnAccorderingService/MijnAccountantsPortal

Emailnotificaties

De status van de processtappen die gekozen kunnen worden voor het instellen van de emailnotificaties zijn op een aantal plaatsen hernoemd. De volledige uitleg van de wijzigingen staat hier beschreven: https://support.acuity.nl/a/solutions/articles/12000077033

Wij verzoeken om de aanpassingen goed door te nemen en waar nodig te controleren.

MAP Release 2021.1 afbeelding 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast is er een nieuwe variabele toegevoegd die gebruikt kan worden in de emailnotificaties. Deze variabele laat zien welke gebruikers een document nog moeten accorderen of ondertekenen in het geval van meerdere accordeerders/ondertekenaars.

MAP Release 2021.1 afbeelding 4

 

 

 

Koppeling met PKISigning.io

Het koppelvlak met PKISigning.io voor het digitaal tekenen van middelgrote jaarrekeningen tbv deponeren KvK is aangepast naar de nieuwe standaarden van PKISigning.io

Koppeling met Validsign

De koppeling met Validsign is uitgebreid met een nieuwe workflow. Er kan nu ingesteld worden dat de klant eerst moet tekenen en dan vervolgens een medewerker. Op deze manier zijn alle ondertekenvolgordes flexibel in te richten. Deze instellingen kun je selecteren bij het accorderingstype wat is aangemaakt.

MAP Release 2021.1 afbeelding 5