Releasenotes 2020.2

01 Jul 2020

Algemeen

Hieronder worden per onderdeel van de portal de punten genoemd die in de release 2020.2 van MijnAccountantsPortal zijn toegevoegd of aangepast voor MijnUploadService, MijnAccorderingService en MijnAccountantsPortal.

 

Functionele wijzigingen MijnUploadService/MijnAccorderingService/MijnAccountantsPortal

Inloggen

De cursor om de activatiecode in te kunnen voeren is nu standaard actief binnen het veld, zodat je niet meer in het veld hoeft te klikken om de code in te voeren.

Gebruikersbeheer

Bij het aanmaken van een nieuwe klantgebruiker is het mobiele nummer niet meer een verplicht veld.

 

Functionele wijzigingen MijnAccorderingService/MijnAccountantsPortal

Contact

De contactpagina is aangepast en gesplitst. Het contactformulier kan nu zo ingesteld worden dat het wel of niet zichtbaar is. Het is nu een keuze of je het contactformulier wel of niet wilt gebruiken voor klanten om vragen te stellen.

Standaard staat het contactformulier nu uit voor klantgebruikers.

Releasenotes MAP versie 2020.2 afbeelding 1

Indien je het contactformulier wilt blijven gebruiken, dan dien je bij de instellingen in het gebruikersbeheer bij kantoormachtigingen deze optie aan te zetten voor alle klantgebruikers.

Releasenotes MAP versie 2020.2 afbeelding 2

Na het uitvoeren van deze actie is het contactformulier weer zichtbaar voor klantgebruikers.

Releasenotes MAP versie 2020.2 afbeelding 3

Rendering van xbrl-documenten

De service voor het renderen van xbrl-documenten via onze parter Semansys is aangepast en uitgebreid. De OB/Suppletie en ICP-aangiftes worden vanaf heden via de Semansys services gerenderd en omgezet naar een leesbaar PDF voor de klanten.

Notificatie verlopen PKI Certificaat

Er wordt voortaan een mailnotificatie gestuurd naar de ingestelde applicatiebeheerder in de portal als het PKI Certificaat over 30 dagen gaat verlopen, zodat deze tijdig vervangen kan gaan worden.