Releasenotes 2020.1

01 Apr 2020

Algemeen

Hieronder worden per onderdeel van de portal de punten genoemd die in de release 2020.1 van MijnAccountantsPortal zijn toegevoegd of aangepast voor MijnUploadService, MijnAccorderingService en voor MijnAccountantsPortal.

 

Functionele wijzigingen MijnUploadService/MijnAccorderingService/MijnAccountantsPortal

Uitfasering SMS-authenticatie

Vanaf heden worden er geen sms-codes meer gestuurd om te kunnen inloggen, maar kan er alleen nog ingelogd worden via een authenticator app of een email-code. Bij de eerste keer inloggen volgens de nieuwe methode wordt er automatisch een code per mail gestuurd om te kunnen inloggen. Vervolgens kan er een authenticator app ingesteld worden, waarmee toekomstig kan worden ingelogd. Indien gebruikers dit niet willen of kunnen, kan er gekozen worden voor de optie om dit over te slaan. Een uitgebreide toelichting is opgenomen in deze handleiding. Deze handleiding is voor gebruikers ook toegankelijk via de portal.

MAP releasenotes 2020.1 afbeelding 1

SBR Kredietrapportages

Er zijn een aantal nieuwe stromen beschikbaar die gebruikt kunnen worden voor het aanleveren van SBR-Kredietrapportages aan uitvragende instanties. Dit betreft:

  • Agricole
  • BouwendNL
  • Fundingcircle
  • October
  • Pentrax

 

Functionele wijzigingen MijnAccorderingService/MijnAccountantsPortal

SBR Kredietrapportages

In de situatie waarbij de Kredietrapportages door klanten of intern worden goedgekeurd is het nu ook mogelijk om de datumvaststelling in te vullen tijdens het goedkeuren. Vergelijkbaar bij hoe dit ook werkt voor de KvK-publicatiestukken.

Validsign koppeling

In de koppeling met Validsign zijn een aantal verbeteringen en nieuwe functionaliteiten toegevoegd:

  • Er kunnen nu ook meerdere kantoormedewerkers tekenen, net zoals er meerdere klantgebruikers kunnen tekenen;
  • Bij de instellingen voor ondertekenen kan er nu ook worden gekozen om het type ondertekening door elkaar te gebruiken. Bijvoorbeeld een medewerker het type “Getekende handtekening” en de klantgebruiker “alleen accepteren”;
  • De opmaak van de handtekeningvelden is aangepast. Er wordt nu ook een grafische stempel getoond na ondertekening;
  • Overbodige velden die niet nodig zijn in het ondertekenproces zijn verwijderd.

Fiscaal Gemak koppeling

In de afhandeling van de foutmeldingen die per mail gestuurd worden vanuit de portal is meer informatie toegevoegd. Zo kan de foutmelding beter beoordeeld worden door de applicatiebeheerders.

 

Functionele wijzigingen MijnAccountantsPortal

Koppeling Tess

De koppeling met Tess is uitgebreid met de optie om in te stellen welke rollen er wel getoond mogen worden in de portal bij het onderdeel Contact. De instellingen voor de koppeling zijn terug te vinden bij instellingen/koppelingen:

MAP releasenotes 2020.1 afbeelding 2

Overige aanpassingen

Er zijn voorbereidingen gedaan voor de nieuwe App van MijnAccountantsPortal. De nieuwe App heeft dezelfde functionaliteit die een gebruiker in de webbrowser ook heeft. Zodra de nieuwe App beschikbaar is in de App store en Google Play zal dit gecommuniceerd worden.