Releasenotes 8.4

20 Dec 2018

Algemeen

Hieronder worden per onderdeel van de portal de punten genoemd die in de release8.4 van MijnAccountantsPortal zijn toegevoegd of aangepast voor MijnUploadService, MijnAccorderingService en MijnAccountantsPortal.

Functionele wijzigingen MijnAccountantsPortal en MijnAccorderingService

Koppeling Twinfield

De koppeling met Twinfield is toegevoegd voor het accorderen van de BTW-aangifte voor de omzetbelasting. De instellingen voor de koppeling zijn terug te vinden bij instellingen/koppelingen:

releasenotes map versie 8.4 1

 

De Twinfieldkoppeling ondersteunt het automatisch ophalen van BTW/ICP aangiften ter accordering en indienen bij Digipoort. Na accordering in de portal wordt de aangifte omzetbelasting direct doorgestuurd naar de Digipoort / Belastingdienst. De status van de aanlevering wordt doorgezet naar Twinfield. Voor de koppeling zijn er nieuwe standaard acorderingstypes toegevoegd voor de ICP-aangifte.

Functionele wijzigingen MijnAccountantsPortal

De koppeling met IBM Connections voor het dossier en activiteiten is uitgebreid met een aantal nieuwe functionaliteiten.

1. Notificatie instellingen bij het uploaden van bestanden door een klantgebruiker.

Indien een klantgebruiker bestanden upload via het dossier in de portal, dan is het nu mogelijk om een notificatie hiervan te versturen. De settings voor de notificatie instellingen staan:

releasenotes MAP versie 8.4 2

 

En dan op het tabblad Notificaties voor dossier:

releasenotes MAP versie 8.4 3

 

2.Directe link naar het dossier in de klantcommunity in IBM Connections

Medewerkers kunnen in het dossier binnen de portal gebruik maken van een directe link naar de plek in de klantcommunity waar de bestanden staan.

releasenotes MAP 8.4 4

 

3. Automatisch aanmaken van een klantcommunity in IBM Connections

Er kan ingesteld worden of voor iedere klant in de portal er ook automatisch een nieuwe community moet worden aangemaakt in IBM Connections. Dit gebeurt dan op basis van een standaard community template, waarin al een standaard dossierindeling zit. De koppeling loopt om de 15 minuten.

De instellingen voor de deze optie staat bij instellingen/koppelingen:

releasenotes MAP versie 8.4 5

 

Overige punten

  • Bij de kantoormachtigingen werd na opslaan van de instellingen niet direct de juiste instellingen getoond wegens caching. Dit is aangepast.