Vrolijk worden van de Salesforce ’19 Spring Release

Blog
05 Feb 2019
salesforce spring 19 release blog 350x250

Buiten is alles gehuld in een witte deken, maar Salesforce kondigt alvast de lente aan met de Spring ’19 Release. De lijst met aanpassingen is deze keer weer enorm en de CRM-leverancier heeft weer goed geluisterd naar de community. In dit overzicht bekijken we een paar pareltjes die veel voor jou zouden kunnen betekenen.

Onze favoriet
De hoogst scorende aanpassing bij onze eigen gebruikers is de ‘Pin a list as your default list view’. Het klinkt heel eenvoudig en dat is het ook. Tot op heden kom je als gebruiker altijd eerst in de ‘recently viewed’ lijst terecht. Dat kan op sommige momenten zeker handig zijn, maar meestal wil je naar een andere standaardlijst of een eigen lijst. Die lijsten zijn toegespitst op het werk dat jij als gebruiker moet doen. Met een paar klikken kom je natuurlijk bij de lijst die je wilt, maar dit is een actie die je toch telkens moet herhalen!

 

Op termijn gaat dit natuurlijk tijdswinst opleveren. Ook zorgt het vastzetten (of pinnen) van de standaardview ervoor dat je altijd direct bij de juiste informatie uitkomt. Zo komt een eenvoudige aanpassing op de eerste plek in onze lijst.

Printen
Soms is het noodzakelijk of gewoonweg handig om een record te printen. Maar het heeft toch nog even geduurd voordat dat ook in de nieuwe lightning experience een mooi plekje heeft gekregen. Standaard is er voor accounts, contacts, cases, contacten, leads, campaigns, opportunities en orders nu een ‘Printable View’ knop toegevoegd. Hiermee wordt de pagina getoond zoals die is geconfigureerd voor het printen. Als uitsmijter is deze functionaliteit natuurlijk ook beschikbaar voor maatwerk objecten.

Pop-Outs
Standaard modules ondersteunen nu pop-out windows. Wil je informatie even lostrekken van de pagina? Dan klik je op het pop-out icoontje en kun je de informatie makkelijk meenemen naar de benodigde plek. In de zomer zal deze functionaliteit ook beschikbaar worden voor maatwerkobjecten. Bij het urenschrijven kun je de pop-out straks naar een plek op de pagina schuiven. Hierdoor wordt andere belangrijke informatie weer zichtbaar. Wij kijken er in ieder geval al naar uit!

Flow Builder
Als consultants worden we ook vrolijk van de nieuwe Flow Builder. Deze vervangt de Cloud Flow Designer en is eenvoudiger in gebruik, sneller, intuïtiever en duidelijker. Met behulp van flows kunnen we hele mooie dingen maken!

Salesforce spring 19 release flow builder klein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salesforce World Tour Amsterdam
De Spring ‘19 Release brengt weer veel vernieuwing. We kijken dan ook uit naar de Salesforce World Tour op 7 maart in Amsterdam. Een deel van ons team zal aanwezig zijn om te horen wat voor moois er nog meer aankomt voor Salesforce-gebruikers.

Benieuwd wat Salesforce verder voor jou zou kunnen betekenen? Twijfel er dan niet aan om contact met ons op te nemen.

-- Dit blog is geschreven door Max Verbong --