SugarCRM 7.6 komt met nieuwe Advanced workflow

Blog
27 Oct 2015
sugar 7.6 blog 350x250

Sinds zomer 2015 is er weer een nieuwe upgrade  van SugarCRM beschikbaar. Deze 7.6 release biedt met name voor de Enterprise editie een aantal interessante verbeteringen op het gebied van workflow-, rollen- en opportunity management.

Advanced Workflow
De belangrijkste wijziging is de beschikbaarheid van een geavanceerde workflow tool genaamd Process Author. Hiermee kunnen wat ingewikkeldere bedrijfsprocessen worden bedacht en gemodelleerd zoals het toekennen van Leads op basis van land, industrie en andere criteria. Of het goedkeuren van een Opportunity boven een bepaald bedrag door een manager voordat een account manager een offerte de deur uit doet. Ten opzichte van de reeds bestaande workflow mogelijkheden in eerdere versies van Sugar zijn de belangrijkste voordelen:

 

1. Grafisch en via een log-overzicht kunnen zien in welke stap een proces zich bevindt

2. Meer flexibiliteit in het opstellen van criteria (niet alleen maar AND maar ook OF en NOT condities)

3. Velden read-only maken o.b.v. bepaalde eisen

4. Parallelle flows inclusief annulering mogelijk

visual i

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitbreiding Rollen management
Een andere handige nieuwe feature zijn de zogenaamde Role-based Record views en Role-based Dropdown opties. Afhankelijk van de rol die toegekend is aan de gebruiker kan de indeling van schermen, de zichtbaarheid van velden en de beschikbare waarden daarin bepaald worden. Dit is met name handig voor bedrijven die werken met meerdere BU's of landen. Met deze nieuwe functionaliteit kan binnen één SugarCRM systeem beter aan de diverse gebruikerswensen binnen één organisatie worden voldaan.

Optimalisering Opportunity en Revenue Line Items
Met Sugar7 kwam binnen de Enterprise editie voor het eerst de mogelijkheid om binnen één Opportunity verschillende Sub-Opportunities vast te leggen, de zogenaamde Revenue Line Items. In 7.6.1 hoeft dit niet meer via het subpanel maar is dit geïntegreerd binnen de Opportunity zelf. Dit werkt prettiger omdat er minder handelingen vereist zijn. Ook is het voor administrators mogelijk geworden de Revenue Line Items functie aan of uit te zetten.

visual j

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uiterlijk & Usability
De belangrijkste wijziging hier is dat de Calls en Meetings modules nu ook in de "Sugar7" vormgeving zijn. Dit betekent dat bijvoorbeeld previews hier nu ook mogelijk zijn en het zorgt voor een eenduidigere gebruikerservaring. Een andere simpele maar niet onbelangrijke wijziging is dat de kolommen van de ListView (de overzichtspagina) weer in breedte aangepast kunnen worden zoals ook in Sugar6 gebruikelijk was. Tot slot zijn de Dashlets van grafieken configureerbaar geworden zodat voor verschillende doorsnedes / perspectieven geen aparte rapporten gemaakt hoeven worden.

visual k

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conclusie en beschikbaarheid
De 7.6.1 release is beschikbaar sinds september 2015. Voor On Demand gebruikers (sugaropencloud.eu en sugarondemand.com) zal deze upgrade door SugarCRM zelf aangekondigd worden en afhankelijk van de hoeveelheid maatwerk direct doorgevoerd worden. Voor On Site gebruikers (hosting via Softlayer / Acuity of op eigen server) kunt u contact opnemen met uw account manager bij Acuity.  

-- Dit blog is geschreven door Arjen Smith --