Sugar 9.0 breidt met SugarBPM™ weer workflowmogelijkheden uit

Blog
07 May 2019
blog sugar 9 350x250

Recent heeft SugarCRM de Spring editie (9.0) uitgebracht van hun software. Vooral voor Sugargebruikers die de applicatie On Site (niet in de Sugar cloud) hosten biedt deze veel nieuwe functionaliteiten ten opzichte van versie 8. Hieronder vallen mooiere grafieken, uitgebreidere rapportagemogelijkheden en verbetering van de Workflow opties.  Zie hiervoor onze eerdere blogs over de 8.X releases:

Ten opzichte van versie 8.3 springen de volgende zaken het meest in het oog:

 

 

SugarBPM™ : procesautomatisering verder uitgebreid
SugarBPM™ (Sugar Business Process Management) is de nieuwe naam van wat tot nu toe werd aangeduid als Advanced Workflow (en daarvoor Process Author). Qua functionaliteit is deze in de basis hetzelfde gebleven. Er zijn slechts enkele kleine vernieuwingen zoals Tagging en verbeterde Import- en Exportmogelijkheden. Dit laatste is vooral handig voor Sugarklanten die gebruik maken van een OTAP-ontwikkelproces tijdens hun Sugar implementatie.

Gedeelde uitgaande emailboxen
Vanuit een sales- of serviceteam is het soms handig om vanuit een gedeeld emailadres te kunnen communiceren. Denk bijvoorbeeld aan: sales@bedrijfsnaam.nl . Sugar biedt nu deze mogelijkheid vanuit de applicatie zelf waarbij het tevens mogelijk is de reply to wel op persoonlijk niveau in te stellen.

Comment log veld uitgebreid
Reeds in de 8.3 release werd het Comment veld geïntroduceerd. Hiermee konden bij Cases binnen één veld snel updates worden geplaatst, voorzien van een timestamp. De grootte van zo'n veld op het scherm kon nogal groeien. Daarom is er nu een optie toegevoegd om maximaal de eerste X karakters te tonen en via een "laad meer" link de rest te kunnen tonen. Ook is dit veld nu beschikbaar via Module Builder voor Sugarbeheerders die zelf aan de slag willen met het aanmaken van nieuwe modules.

Benieuwd hoe deze nieuwe (en bestaande) functionaliteiten jouw organisatie kunnen ondersteunen? Twijfel er dan niet aan om contact met ons op te nemen.

-- Dit blog is geschreven door Arjen Smith --