Smullen van de Salesforce Winter '20 release

Blog
10 Oct 2019
Ellen van Hattem
salesforce winter 20 release 350x250

De pepernoten en chocoladeletters liggen alweer in de winkel en vanaf volgende week wordt het ook ’smullen’ met de Winter ’20 Release. Salesforce heeft weer een hoop aanpassingen gedaan. Hieronder worden er een paar toegelicht die voor jou als gebruiker zeer handig zullen zijn.

Activiteiten tijdlijn
Waar in de vorige release al een mogelijkheid was om te kiezen welke weergave je wilt hebben voor activiteiten, is in deze release de uitklapbare variant verder geoptimaliseerd. Het is nu mogelijk om door de activiteiten heen te scrollen en ze in en uit te klappen per maand. Zo blijft de tijdlijn een stuk overzichtelijker.

 

 

SF Winter 20 release 1
Afbeelding: activiteiten tijdlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taken
Ben jij ook iemand die to-do lijstjes in een spreadsheet, tekstdocument of in zijn agenda maakt? Al eens gekeken naar de mogelijkheid van de module Taken in Salesforce? Hier kun je namelijk eenvoudig per account of contactpersoon taken aanmaken voor jezelf of delegeren aan anderen. Via de ‘Tabel’ weergave is het nu ook eenvoudig om de status van de taak aan te passen zonder de taak te hoeven openen.

SF Winter 20 release 2
Afbeelding: 'Tabel' weergave Taken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalender
De nieuwe kalenderweergave ‘Beschikbaarheid’ maakt het voor gebruikers makkelijker om te zien welke collega(‘s) wanneer beschikbaar zijn voor het plannen van een afspraak. Door het gebruik van gebruikerslijsten (in afbeelding ‘Sales Team’) is het niet meer nodig om elke gebruiker apart toe te voegen in de kalender.

SF Winter 20 release 3
Afbeelding: kalender weergave 'Beschikbaarheid'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Offertes & Opportunities
Het opmaken van offertes is ook eenvoudiger geworden. Dit komt omdat het nu mogelijk is zelf de volgorde van de productregels te bepalen door producten naar de juiste positie te ‘slepen’. Deze volgorde wordt in gerelateerde opportunities en pdf-offertes na het synchroniseren automatisch geüpdatet.

SF Winter 20 release 4
Afbeelding: mogelijkheid tot bepalen volgorde offerteregels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze sorteermogelijkheid van items is nu ook in de module Opportunities doorgevoerd om de product gerelateerde lijst naar wens te organiseren.

SF Winter 20 release 5
Afbeelding: sorteren van producten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mobiele app
Salesforce heeft ook de mobiele app weer onder handen genomen. Hieronder een visuele indruk van de vernieuwde mobiele app.

SF Winter 20 release blog afbeeldingen 6 t/m 8
Afbeelding: impressie mobiele app

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vooral de navigatie van de app is aangepakt. De actiebalk (weergave van de eerste drie ‘acties’ die ook in de desktopversie worden getoond) is naar boven verplaatst om ruimte te maken voor een nieuwe navigatiebalk onderaan. Deze nieuwe navigatiebalk maakt snelle toegang tot veelgebruikte items zoals favorieten, zoeken en notificaties mogelijk. Verder is met de nieuwe styling van de detailpagina’s het vinden van informatie en het uitvoeren van acties gemakkelijker. Zo is bijvoorbeeld de ‘terug’ optie duidelijker aangegeven en zijn de actieknoppen naar boven verplaatst.

Wil je op je mobiele telefoon andere weergaves van informatie dan op je desktop of laptop? Dat kan nu eenvoudig ingeregeld worden in Salesforce.

Interesse om de mobiele app meer te gaan gebruiken? Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op.