Rennen, iedere dag

Blog
23 Apr 2013
Wilfred van Mill
Rennen, iedere dag blog 350x250

Nog 20 minuten voor deze blog. Hoe, waar, wat ga ik schrijven? Om 1500 uur kinderen uit school, beetje sneu als ze voor een gesloten deur staan. Meteen naar blokfluitles met de oudste, zangles met de jongste (nee, niet voor mezelf ;-), vanavond 2 uur training geven aan de atleten van Eindhoven Atletiek die niet op trainingskamp zijn en dan morgenochtend om 06.15 uur naar Eindhoven Airport voor een weekje trainingskamp in de Algarve, waar de andere atleten zondag al naartoe zijn vertokken en nu heerlijk in warme temperaturen hun trainingen afwerken. Heerlijk! Weekje alleen maar rennen, rennen en rennen!

Gisteren en vandaag volle bak. Contracten, bankzaken inclusief handtekeningen voor nieuwe rekeningen, pensioenregelingen onder de loep;   notaris bellen, nieuwe website in de lucht, aanleveren nieuw profiel en toevoegen van onlangs in het Van Abbe museum gemaakte foto's. Tot slot natuurlijk het schrijven van deze blog. Nog 15 minuten resteren.

Denk, denk. Veel zon in Vilamoura, dus nog even zonnebrand scoren. Vitaminepillen en andere herstel bevorderende  supplementen nodig. Ook nog even halen. Hoorde ik nu laatst bij De Wereld draait door iets over Fluimicil in combinatie met goed functionerende luchtwegen, zodat die nog beter gaan werken? Hoe ver moet je gaan? Kun je gaan? Moet een trainer dit wel voorschrijven aan zijn atleten? Voor mezelf dan, als loper in de diepe nadagen van mijn carriere die ook nog zo nodig een keertje snel wil zijn? Lastig. Ga ik eens een weekje over nadenken. Nog 10 minuten.

Wat moet er allemaal mee? Veel korte broeken en singlets (mouwloze shirts) uiteraard. Shit, die zitten ergens ver weggestopt in kasten. Maar welke? We zijn in het najaar verhuisd, dus sindsdien geen behoefte meer aan zomerkleren gehad. Kunnen ook nog in een doos zitten, maar ja daar slingeren er ook nog zo'n 30 van rond. Verder nog? Sportscam, om opnamen te kunnen maken van de atleten in actie. Laptop natuurlijk, om de beelden meteen op af te kunnen spelen en zo te kunnen analyseren wat er mis, of juist goed aan de loopstijl van de mensen is.  5 minuten.

Boeken, ook terugkerende dilemma's bij vakanties. Vooraf hele stapel klaarleggen en dan kiezen!. Biografie Agassi? Heeft niets met rennen te maken, maar schijnt geweldig boek te zijn. Toch maar klaarleggen, voor als er nog een gaatje in de rugzak te vinden is. Boeken over training door Peter Coe, vader van Sebastian Coe. Held van weleer. Yup die zeker. Goed voor mijn ontwikkeling als trainer. Nog een boek over mentale processen en hoe die te sturen. Interessant niet alleen voor (top)sporters! Die gaat zeker mee.

1 ding zeker niet vergeten: Kortgeleden aangeschaft en onmisbaar voor looptrainers, zoals ik,  die veel belang hechten aan looptechniek: de dubbele loopladder. Geweldig ding! Korte pas, lange pas, hoge frequentie, lage frequentie, sprongen of skippings, you name it, het is te doen met behulp die ladder. Lopen saai? Ene been voor het andere? Echt niet. Is zo ongelofelijk veelzijdig en lastig om goed te doen! Hardlopen! Dat morgen. Nu eerst als een speer naar huis. Ben 10 minuten te laat. Bijna vakantie! Nog een boel te doen. Opzij opzij opzij, ik moet er langs.