Nieuwe Tile View en 100% deelbare Dashboards in Sugar 9.1

Blog
13 Aug 2019
sugar 9.1 release blog 350x250

Per 1 augustus 2019 is er veel nieuws vanuit het SugarCRM-kamp gekomen: een nieuw logo en dito huisstijl, een nieuwe productrange (Sell, Market en Serve) en het onderwerp van deze blog: de Summer '19 release (versie 9.1). Lees ook: Wat is nieuw aan “The New Sugar”? 

 

 

 

 

 

Deelbare dashboards: nu ook inclusief eigen filters
SugarCRM blijft rap door ontwikkelen aan de Dashboard-mogelijkheden. Tijdens training en adoptie van het systeem merken we bij Acuity dat dit een belangrijk onderdeel is. Hier moet in feite een snapshot van de belangrijkste CRM-informatie komen te staan. En hoe nuttiger en actueler deze informatie, hoe beter het systeem doorgaans gebruikt wordt en hoe meer inzicht en waarde dit creëert. Het inrichten van dashboards vergt echter wel wat tijd en kennis. Daarom is eerder al de Dashboard Manager geïntroduceerd zodat een compleet ingericht dashboard gedeeld kan worden met een groep gebruikers. Er was echter een beperking en dat betrof het niet kunnen delen van zogenaamde "custom filters", ofwel: filters die gebruikers zelf hadden aangemaakt. Dit is gelukkig aangepast in deze release zodat nu alle type dashlets gedeeld kunnen worden inclusief filters. Daarmee is het inrichten van Dashboards voor groepen eindgebruikers makkelijker geworden.

"Tile view": een nieuwe manier om data te visualiseren
Sugar bestaat uit verschillende zogenaamde Views om data te kunnen tonen. Dashboards werden hierboven al genoemd en Rapportages zijn een ander voorbeeld. De bekendste twee zijn waarschijnlijk de RecordView (bijv. "1 Account") en de ListView ("een overzicht van - alle - Accounts"). Voor bepaalde Sugar-onderdelen die snel een bepaalde status of lifecycle doorlopen is er nu een extra optie bijgekomen; de Tile View. Hiermee kun je via een drag-and-drop interface makkelijk items naar een andere status slepen of vooruitschuiven naar een andere maand. Dit maakt het voor eindgebruikers mogelijk om sneller data up-to-date te brengen. De Tile View is op dit moment geïntroduceerd voor de modules Cases, Tasks en Opportunities.

tile view sugar 9.1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verbeterd "Comment log" veld
Ook aan deze functionaliteit wordt bij elke release flink getimmerd. Nieuw is hier dat er binnen dit veld makkelijk URL's en andere referenties toegevoegd kunnen worden. Zo kan verwezen worden naar andere Sugar-gebruikers om hun aandacht te vragen voor bijvoorbeeld een bepaalde Case met hoge prioriteit. Ook kunnen ze gelinkt worden naar een andere Case waar mogelijk eenzelfde probleem speelt.

Activity Stream: verouderde berichten automatisch laten verwijderen
In de Activity Stream worden simpel gezegd via een tijdslijn alle updates aan records bijgehouden. Tot nu bleef deze metadata tot in de lengte der dagen bewaard en was er geen mogelijkheid om deze handmatig te verwijderen. Hiervoor is nu een geautomatiseerde optie gekomen die standaard de items ouder dan een half jaar verwijderd als deze optie wordt aangezet. Het aantal maanden kan door een administrator worden ingesteld. Met deze optie kan de grootte van de database eenvoudiger worden beperkt, hetgeen de algehele performance kan verbeteren. Ook biedt dit mogelijkheden om makkelijker te voldoen aan bepaalde compliance standaarden rondom de bewaartermijn van metadata.

Voor meer informatie zie ook: Sugar Summer '19 Is Live  of neem gerust contact met ons op om meer over Sugar te weten te komen.

-- Dit blog is geschreven door Arjen Smith --