Meer gebruiksgemak met de Salesforce Winter '19 Release

Blog
09 Oct 2018
SF Winter release 19 350x250

Bij het schrijven van deze blog schijnt buiten een heerlijk zonnetje en lopen de temperaturen nog even op tot net boven de 20 graden. Tegelijkertijd zoeft Astro op zijn snowboard van de helling als boegbeeld van de Salesforce Winter ’19 Release. We lichten er een paar nieuwe functionaliteiten uit die het leven van de gebruiker moeten vereenvoudigen in deze nieuwe release.

Minder scrollen
De informatie binnen Salesforce wordt getoond in een mooie layout. Vanaf deze release wordt deze ‘comfy’ genoemd. De informatie heeft net als in de vorige release wat meer ruimte en dat geeft een rustig overzicht van de informatie.

 

Naast ‘comfy’ kunnen we als gebruiker ook wisselen naar ‘compact’. In deze layout wordt de informatie compacter weergegeven en past er meer informatie op een scherm. Zeker op schermen met veel informatie kan dit meer overzicht geven en hoef je minder te scrollen.

SF winter release afbeelding final 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken in lijstweergave
Om snel informatie te vinden in een lijst kun je gebruik maken van het zoeken in die lijst. Deze nieuwe optie kun je zelf als gebruiker oproepen door de toetscombinatie g+f. Je beheerder kan deze ook standaard toevoegen aan de lijsten.

Bij het zoeken van informatie kun je zoeken op bijna alle informatie die in de records staan. De informatie die niet doorzoekbaar is wordt duidelijk aangegeven, maar met filters kun je ook hierop verder verfijnen.

SF Winter release '19 afbeelding 4

 

 

 

 

Vanuit de gebruikerscommunity is via de Salesforce IdeaExchange veel om deze functionaliteit gevraagd. Salesforce heeft geluisterd en deze functionaliteit toegevoegd.

SF winter release afbeelding 5

 

 

 

 

 

 

 

 

In bovenstaand voorbeeld is gezocht op de plaatsnaam 'Leiden', zodat alleen de molens in Leiden worden weergegeven.

Filter op getallenreeksen
Wil je je zoekresultaten in Salesforce verder filteren, dan kun je dat vanaf nu ook doen binnen een getallenreeks. Bijvoorbeeld het filteren op alle offertes met een waarde tussen 50.000 en 100.000 EUR is nu een fluitje van een cent.

Deel je list view
Heb je zelf list views gemaakt die ook handig zijn voor je collega’s? Vanaf nu kun je je list views delen met de hele organisatie of met een groep gebruikers. Weer een manier om niet alleen jezelf, maar ook je collega’s blij te maken.

SF winter release afbeelding 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verbinding verbroken, data niet kwijt
Soms gebeurd het dat je je verbinding kwijtraakt of te lang niks gedaan hebt. Was je toch bezig met het intikken van een tekst, dan blijft deze bewaard en kun je je sessie opnieuw activeren en de tekst weer terug plakken in het document.

Meer weten?
Natuurlijk is er nog veel meer nieuws in de Salesforce Winter ’19 Release. Onze consultants bekijken graag welke mogelijkheden dit biedt om de dagelijkse werkzaamheden verder te ondersteunen. Neem dus gerust contact met ons op.

-- Dit blog is geschreven door Max Verbong --