“Magic Box” voor naadloze integratie van Polycom-telepresence met IBM Sametime

Blog
18 Apr 2013
Ronald Dekkers
Magic box blog 350x250

Zoals u wellicht weet heeft Polycom ruim twee jaar geleden de integratie met IBM Sametime op de markt gebracht. Met deze nieuwe, geïntegreerde desktop telepresence-oplossing voor videosamenwerking kunnen gebruikers eenvoudig communiceren en samenwerken op afstand. Op die manier kunnen organisaties niet enkel hun productiviteit verbeteren, maar tevens sneller beslissingen nemen en de reiskosten van hun personeel terugdringen. Deze end-to-end-oplossing combineert het uiterst functionele IBM Sametime-platform met de oplossingen van Polycom: het eenvoudig aan te passen, redundante en op standaarden gebaseerde visuele communicatieplatform voor individuele gebruikers en vergaderruimtes.

 

 

 

Oplossingen voor unified communications en collaboration zijn erop gericht om mensen makkelijker op afstand te laten communiceren en samenwerken. Door de integratie van Polycom met de UC2 -omgeving van IBM zijn krachtige, productiviteitsverbeterende tools voor videosamenwerking met één muisklik te activeren binnen IBM Collaboration of Microsoft omgevingen. Hierdoor halen bedrijven meer uit hun UC-investeringen en stijgt de ROI.

Met de integratie tussen IBM Sametime en Polycom kunnen gebruikers Click-to-Call en Click-to-Conference gebruiken voor telepresence, video, spraak en unified conferencing (spraak en video tegelijk) om te communiceren met contactpersonen die zich hebben aangemeld via IBM Sametime. Daarnaast kunnen gebruikers van IBM Sametime Web conferencing live vergaderen met gebruik van voice en video conferencing en kunnen zij een voice of video conference toevoegen als onderdeel van een ingeplande web conference. Zelfs met gebruikers die niet bekend zijn met op de interne directory.
De Unified Collaboration Solution van Polycom ondersteunt IBM Sametime versie 8.5.2 en voorziet in een perfecte call routing tussen IBM Collaboration oplossingen en Polycoms telepresence systemen voor individuele gebruikers en vergaderruimtes enerzijds en Polycoms video conferencing-systemen voor desktops en vergaderruimtes voor het maken van videogesprekken en unified conferences (spraak en video) anderzijds. Voor nog meer mogelijkheden voor samenwerking op afstand en om bij te dragen aan een snellere ROI kunnen klanten de nieuwe oplossing combineren met de meeste op standaarden gebaseerde systemen voor telepresence en videoconferencing die op de markt verkrijgbaar zijn.

Acuity ICT heeft i.s.m. een Nederlandse Polycom Business partner een zogenaamde "Magic Box" ontwikkeld. Deze "Magic Box" bestaat uit projectondersteuning, plugin voor IBM Sametime, minimale hardware voor Polycom en technische consultancy om de integratie tussen de beide omgevingen werkend te krijgen. De "Magic Box" is leverbaar aan eindgebruikers, Polycom Business Partners en IBM Business Partners. Polycom, IBM en Acuity hebben hoge verwachtingen van de vraag naar de "Magic Box" De markt voor zakelijke UC-oplossingen breidt zich snel uit en vormt een belangrijke groeimogelijkheid voor Business Partners van zowel IBM als Polycom. Onderzoek door Forrester Research heeft uitgewezen dat de wereldwijde markt voor zakelijke UC zal groeien naar een volume van  $14,5 miljard in 2015. In eerste instantie zal de "Magic Box" in Europa verkocht gaan worden.

Klik hier voor meer info:
IBM ConnectionsIBM SUT lite integratie