Lentekriebels met de Salesforce Spring '20 Release

Blog
18 Feb 2020
Ellen van Hattem
thumbnail salesforce spring 20 release blog 350x250

Qua weer lijkt het buiten soms al lente, dus tijd voor de Salesforce Spring ’20 release.  Hieronder worden weer wat handige functionaliteiten toegelicht.

App launcher: vernieuwde weergave
Door op de negen bolletjes in de linkerbovenhoek te klikken, wordt de App Launcher geopend waar alle beschikbare apps en menu items zichtbaar zijn. De nieuwe App Launcher ziet er als volgt uit:

 

 

 

Salesforce Spring release blog 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met deze weergave is het nog eenvoudiger om apps en menu items te vinden door een zoekopdracht in te typen. De veelgebruikte apps staan direct in beeld, zodat je daar snel toegang toe hebt. Door op ‘Alles weergeven’ te klikken, zijn alle apps en menu items zichtbaar en is snelle toegang tot de App Exchange mogelijk.

Taken toevoegen aan een wachtrij
Het is nu mogelijk om taken toe te voegen aan een wachtrij. Zo kan de werkdruk van medewerkers nog beter verdeeld worden. Eerst was het al mogelijk om taken aan andere gebruikers toe te wijzen, maar nu is het ook mogelijk om taken toe te wijzen aan een wachtrij. Zo kan iedere medewerker met toegang tot die wachtrij taken oppakken en afwikkelen.

Salesforce Spring release blog 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samenvoegen van cases
Dubbele cases kunnen vanaf nu eenvoudig samengevoegd worden, zoals ook accounts en contactpersonen samengevoegd kunnen worden. Het is mogelijk om drie duplicaten samen te voegen en zo het overzicht van cases zo opgeruimd mogelijk te houden. Na het samenvoegen van de cases, is het mogelijk om dubbele cases te verwijderen, maar ook om ze zichtbaar te houden als duplicaten in een gerelateerde lijst.

Salesforce Spring release blog 3

 

 

 

 

 

 

 

Rapporten bouwen in een community
Rapporten konden al beschikbaar gesteld worden in de community, maar nu kunnen rapporten ook gecreëerd, verwijderd en bewerkt worden direct vanuit de community. Als er al rapporten beschikbaar zijn gesteld in een community, dan zal nu de knop ‘Nieuw rapport’ zichtbaar zijn op de rapporten weergave lijst. Klik op de knop en start met het bouwen van eigen rapporten. Ontdek zo de mogelijkheden en nieuwe inzichten die rapportages allemaal kunnen bieden.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Salesforce voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op.