Laat het confetti regenen met de Salesforce Summer ’19 Release

Blog
21 Jun 2019
Ellen van Hattem
salesforce summer 19 release 350x250

De zomer is officieel begonnen. De eerste hittegolf is op komst. Door de Summer ’19 Release van Salesforce kun je nog efficiënter werken en houd je daarom meer tijd over om van de zon te genieten. In dit overzicht bekijken we een paar handige nieuwe functionaliteiten.

Verbeterde zoekmogelijkheden
De zoekfunctionaliteit binnen Salesforce is erg waardevol en blijft verbeterd worden. Zo is in deze release de pagina met zoekresultaten uitgebreid. Het is nu eenvoudiger om te zien welke resultaten zijn gevonden bij de verschillende objecten (menu onderdelen). De Top Resultaten laten de beste zoekresultaten zien voor de objecten die de gebruiker het meest gebruikt.

 

 

Salesforce Summer 19 release 1
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weergeven van activiteiten
Voor een totaalbeeld van klanten en relaties is het gewenst om alle contactmomenten, zoals telefoongesprekken, e-mails of afspraken, vast te leggen. Het tonen van deze activiteiten kan in de nieuwe release op twee manieren:

  1. De activiteiten kunnen getoond worden als een uitklapbare activiteiten tijdlijn; in deze weergave zijn de activiteiten op hoofdlijnen zichtbaar en zijn de details zichtbaar als je de activiteit ‘open’ klapt.

Salesforce Summer 19 release 2 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. De andere weergave, de gerelateerde lijst weergave, toont meer details in één overzicht in de Open Activiteiten en Activiteiten historie lijstweergaves.

Salesforce Summer 19 release 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Notificaties & delen van taken
Het was al mogelijk om de spreadsheet te elimineren als takenlijst en al je taken overzichtelijk te registreren en beheren in Salesforce. Ook losse taken toewijzen aan collega’s was al mogelijk. Nu is het echter ook mogelijk om een takenlijst met andere gebruikers te delen binnen of buiten de organisatie. En wil je geen toegewezen taak meer missen, stel dan op je gebruikersprofiel in dat je een notificatie per e-mail wilt ontvangen.

Zoeken en filteren van evenementen
Waar voorheen afspraken in de agenda gevonden konden worden door te navigeren door afzonderlijke weken, kan je nu eenvoudig zoeken door agenda items als lijst weer te geven. In deze lijst kan gemakkelijk gezocht worden met zoekwoorden. Er zijn enkele standaardlijsten aanwezig, maar uiteraard is het mogelijk eigen lijstweergaves te maken.

Salesforce Summer 19 release 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En tot slot…
De nieuwe Summer release maakt het samenwerken niet alleen efficiënter, maar ook leuker! Wie wordt er nu niet blij van een beloning? Beloon je medewerkers met confetti op hun scherm als ze een opportunity hebben gewonnen of een andere mijlpaal in jullie gedefinieerde salestraject hebben behaald.

Salesforce Summer 19 release 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benieuwd wat Salesforce verder voor jou zou kunnen betekenen? Twijfel er dan niet aan om contact met ons op te nemen.