Hallo, wij zijn Acuity

Blog
29 Mar 2017
Aart Nijkamp
hallo wij zijn acuity blog 350x250

Met de overname van AC Portal B.V. hebben wij ons strategisch doel om een positie op de Nederlandse accountancymarkt te verwerven invulling gegeven. Door het ontwikkelen en aanbieden van vooruitstrevende producten en diensten willen wij als leverancier een substantiële en actieve bijdrage leveren aan de toekomst van innovatieve accountantskantoren.

Aan de zijlijn al jarenlang betrokken
Als toeleverancier van AC Portal is Acuity al jarenlang betrokken bij de ontwikkeling van MijnAccountantsPortal. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de accountancybranche. We ontwikkelden een visie over de toekomst van de branche en zagen interessante mogelijkheden door bestaande best of breed oplossingen te koppelen aan MijnAccountantsPortal, waardoor inmiddels onze portal als samenwerkingsplatform een unieke positie in de markt heeft ingenomen.

Technologie als drijver voor veranderingen
Ook binnen de accountancybranche is technologie de drijver van veranderingen, welke er voor gaat zorgen dat accountants steeds effectiever kunnen gaan werken. De branche heeft mensen nodig die durven te innoveren en durven te veranderen. Door het ontwikkelen en implementeren van passende producten en diensten leveren wij op een positieve manier een actieve bijdrage. Denk m.b.t. producten aan het samenwerkingsplatvorm van MijnAccountantsPortal, branche specifieke front-end CRM-oplossingen, state of the art samenwerksoftware van IBM en Integratie Platformen. Al deze oplossingen zijn toegespitst op de moderne accountancypraktijk. Alles is gericht op effectief samenwerken waarbij de toegevoegde waarde voor de cliënt centraal staat.

Het accountantskantoor als bolwerk van kennis, kunde, talent en passie
Dat ook de Nederlandse accountancybranche aan veranderingen onderhevig is, is duidelijk. Volgens de geleerden is in deze tijd technologie de drijver van veranderingen. De bewegingen zijn ingezet en onomkeerbaar. Het is de kunst om deze bewegingen te duiden en hierop accuraat en daadkrachtig op eigen wijze te anticiperen. Zie jouw kantoor als een bolwerk van kennis, kunde, talent en passie. Stel je als doel om met dit bolwerk zo veel mogelijk cliënten gelukkig te maken en wordt emotioneel medeverantwoordelijk voor het succes van jouw cliënten.

Samenwerken: De drijver voor innovatiekracht
Technologie is dus een krachtige drijver voor veranderingen. Vele andere branches hebben al geprofiteerd van deze veranderingen. Naast technologie bestaat er naar onze mening nog een tweede belangrijke drijver, welke binnen de accountancybranche cruciaal aan het worden is, namelijk samenwerken. Samenwerken is een belangrijke drijver voor innovaties binnen organisaties en branches. Heel simpel; als eenling innoveer je niet. Een goed innovatieproces voer je samen uit. Multidisciplinair, opbouwend, stimulerend. Nieuwe vormen van dienstverlening ontstaan dan bijna van zelf! Het onderscheidend vermogen van jouw kantoor wordt spraakmakend en cliënten mwt nam en faam zullen voor de juiste reden met jullie willen gaan samenwerken.

Samenwerken waar het maar mogelijk is
Als de gevestigde orde niet innoveert, veroveren nieuwe bedrijven de markt. Slimme kantoren gaan dus waar mogelijk samenwerken. Samenwerken met collega’s binnen het kantoor, samenwerken met andere experts, samenwerken met andere kantoren, samenwerken met clienten en samenwerken met partners en toeleveranciers. Samenwerken is hier bedoeld als werkwoord: Geen onderwerp voor een gezellige discussie met gelijkgestemde vakbroeders, maar een keihard werkwoord.

Volg de natuur!
Het goede nieuws is dat een mens van nature gewend is om samen te werken. Onze voorouders waren niet voor niets onderdeel van clans, tribes, gildes etc. Juist omdat je met elkaar meer bereikt. In de moderne tijd hebben we dit – tegen onze natuur in – afgeleerd, omdat o.a. onze beloningsstructuren op individuele prestaties gebaseerd zijn. Het tweede goede nieuws is dat we als weldenkende mensen in staat zijn om hier verandering in aan te brengen.

Samenwerken is een werkwoord
Wij willen als leverancier van best of breed oplossingen een substantiële en actieve bijdrage leveren aan de toekomst van slimme, innovatie kantoren. De state of the art technologieën zullen we op een positieve manier gebruiken om kantoren “future proof” te maken. Door middel van samenwerkingen en de proactieve promotie van het werkwoord SAMENWERKEN zullen we de innovatieve kracht van deze kantoren naar boven halen. De combinatie van nieuwe technologieën en samenwerken zal deze kantoren een groei-impuls geven. De maximale potentie van een kantoor en haar netwerk wordt zodoende dagelijks benut om daadwerkelijk toegevoegde waarde aan klanten te leveren.

We staan open voor elke samenwerking en samenwerkingsvorm
Bij de ontwikkeling van onze producten en diensten hebben we volmondig gebruik gemaakt van de kennis en kunde welke ons vanuit de branche aangeboden is. In de afgelopen jaren hebben vele experts een steentje bijgedragen en zijn hiermee de stuwende kracht achter onze ontwikkeling als bedrijf. Deze samenwerkingen zijn belangrijk omdat “geven en nemen” en “halen en brengen” in balans zijn en iedereen een “fair share” toebedeeld krijgt. Dit eco-systeem staat echter pas in de kinderschoenen en we willen dit systeem graag tot grotere bloei brengen. In dit kader staan wij open voor elke vorm van samenwerking omdat wij slechte rekenaars zijn en uit de grond van ons hart geloven dat de optelsom van 1 plus 1 niet gelijk aan 2 is. Sta jij open voor onze rekenmethode en geloof jij ook dat samenwerken ons verder brengt? Kom dan snel eens kennismaken in Den Bosch.