Haal meer uit MijnAccountantsPortal

Blog
20 May 2020
Arnold Boersma
mijnaccountantsportal logo 350x250

 

Het zijn bijzondere tijden. Onze regering heeft het steeds over het “nieuwe normaal”. Feit is wel dat organisaties binnen no-time thuis- en op afstand werken hebben ingevoerd. Het online samenwerken is dan ook een belangrijk element van het “nieuwe normaal” aan het worden. MijnAccountantsPortal is een online samenwerkplatform en daarom zeer geschikt om juist nu van de mogelijkheden gebruik te maken. We hebben de afgelopen weken een aantal van onze klanten geholpen om de inzet van dit prachtige platform te optimaliseren. Hieronder inzicht in een aantal beschikbare functies binnen MijnAccountantsPortal die juist nu voor jullie kantoor en klanten het verschil kunnen maken.

 

 

Accordering vs digitaal tekenen
Het laten accorderen van documenten, zoals KvK-publicatiestukken of fiscale aangiften, wordt al veel gebruikt. Maar juist in tijden waarin we elkaar niet face-to-face ontmoeten is digitaal tekenen van pdf-documenten uiterst efficiënt. Niet alleen kan het proces worden versneld, je hebt er ook meer grip op. Zo is het dankzij MijnAccountantsPortal meteen duidelijk of alle benodigde handtekeningen voor een document al binnen zijn. Hierbij kun je denken aan: de jaarrekening, notulen Ava, opdrachtbevestiging en LOR. Het tekenen door meerdere ondertekenaars is hiermee mogelijk. Zowel medewerkers als klanten kunnen deze handeling bijvoorbeeld uitvoeren.

Digitaal uitwisselen van documenten uit het dossier in Microsoft 365
De dossierfunctionaliteit in MijnAccountantsPortal biedt de mogelijkheid om veilig bestanden te delen. Door middel van de koppeling met Microsoft 365 (Teams/Sharepoint) of HCL Connections kunnen jullie eenvoudig een online dossier aanmaken. Hierin kan je bestanden delen met de klant of kan de klant kan zelf bestanden uploaden. Dit maakt deze handelingen ook nog eens AVG-proof. Niet mailen maar delen!

Kort samengevat kunnen we dus zeggen dat de voordelen van het digitaal uitwisselen van documenten veilig en efficiënt is. Ook worden de documenten opgeslagen in een eigen digitaal archief, waardoor deze op een later moment altijd nog opnieuw bekeken kunnen worden, zowel door een kantoormedewerker als de klant.  

Activiteiten
Dankzij MijnAccountantsPortal kan je gegevens van de klant gericht uitvragen. Denk hierbij aan een zogenaamde prepare by client lijst of uitvragen van gegevens van nieuwe klanten. Middels de activiteitenmodule kan deze handeling zeer efficiënt uitgevoerd worden. De klant ziet zo gelijk wat hij of zij nog moet aanleveren. Daarnaast krijgen kantoormedewerkers een mailnotificatie als de klant de gevraagde gegevens heeft aangeleverd. Uitvragen middels MijnAccountantsPortal zorgt dus voor betere samenwerking en communicatie tussen jullie kantoor en jullie klanten. Net als het digitaal uitwisselen van documenten, zorgt deze uitvraag van gegevens, en alle handelingen daar omheen, voor grotere efficiëntie en veiligheid.

Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden
In dit blog bespreken we slechts een deel van de vele mogelijkheden die MijnAccountantsPortal biedt. Zowel bestaande klanten als kantoren die binnenkort de eerste stap met de applicatie willen zetten, zullen wij begeleiden in het optimaliseren van het gebruik van MijnAccountantsPortal. Zijn jullie enthousiast geworden over dit verhaal en willen jullie - net zoals de hierboven genoemde kantoren - meer uit MijnAccountantsPortal halen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

-- Dit blog is geschreven door Arnold Boersma in samenwerking met Aart Nijkamp en Niek Vink --