Einstein biedt Tess AI-gestuurd analytics platform

Blog
04 Feb 2020
logo einstein analytics 350x250

Even voorstellen: mijn naam is Jelle Plant en ik ben een derdejaars bedrijfskundige informaticastudent aan Avans Hogeschool te ’s-Hertogenbosch. Het afgelopen half jaar zijn Acuity en ik de uitdaging aangegaan om Tess te versterken en te kijken of we meerwaarde konden bieden aan de klant.

Mijn opdracht was om de mogelijkheden van de nieuwe Salesforce-ontwikkeling, Einstein Analytics (later in dit blog meer hierover), te onderzoeken. De resultaten van dit onderzoek heb ik in kaart gebracht en zet ik in deze blog kort uiteen. Om te weten hoe deze nieuwe ontwikkeling gebruikt kan worden, is er een demo-omgeving gemaakt waarin de mogelijkheden worden gedemonstreerd.

 

 

Tess
Als Acuity behalen we al jaren succes door het toepassen van creativiteit, samenwerking, oprechte betrokkenheid en innovatie. Ambitie, om bijvoorbeeld met Tess de nieuwe standaard in relatiebeheer te worden binnen de Nederlandse accountancybranche, zorgt ervoor dat we niet stil staan. En ook hier blijven we kijken naar de mogelijkheden die nieuwe ontwikkelingen kunnen bieden.

Einstein Analytics
Einstein Analytics is de Artificial Intelligence oplossing ontwikkeld door Salesforce. Deze biedt de mogelijkheid aan bedrijven om analytics in te zetten naar hun behoefte. Hiervoor worden een drietal mogelijkheden geboden door Einstein Analytics, welke later in dit blog benoemd zullen worden.

Einstein & Tess
Tess, ons eigen platform, is ontwikkeld op basis van het Salesforce-platform. Doordat Einstein Analytics is ontwikkeld door Salesforce is het daardoor ook eenvoudig te integreren met Tess. Einstein Analytics kan dus binnen Tess worden ingezet om de beschikbare data te analyseren. Einstein en Tess draaien volledig in de cloud en klantgegevens zijn blijvend beschermd door onderliggende Salesforce-technologie. Deze wordt ook continu up-to-date gehouden.

Wat biedt Einstein Analytics?
Jouw bedrijf kan Einstein Analytics inzetten om een overzichtelijk en gedetailleerd inzicht te verkrijgen. Deze inzichten zorgen ervoor dat je je bedrijfsprocessen optimaal kan uitvoeren en problemen bij de bron kunt tackelen. Hoe kan je dit, met Einstein Analytics, als bedrijf voor elkaar krijgen?

Einstein Analytics Studio
In de Einstein Analytics Studio kan je eenvoudig interactieve dashboards zelf ontwerpen of templates inzetten. Dit om jouw data te vertalen naar de inzichtelijke behoefte die jouw bedrijf nodig heeft. Hiermee maakt Einstein belangrijke informatie op eenvoudige wijze zichtbaar en beschikbaar voor gebruikers.

Dashboard Analytics Studio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Einstein Analytics Discovery
Einstein Analytics Discovery gebruikt kunstmatige intelligentie om complexe patronen te vinden in jouw data. Zo vertelt Einstein het verhaal achter de data. Dit doet het door te laten zien welke factoren er van invloed zijn geweest op de eindresultaten. Vervolgens kun je geïnformeerde beslissingen nemen doordat Einstein Analytics Discovery je helpt met het toepassen van verbeteringen. Dit door oplossingen te bieden voor de problemen. Met het toepassen van Einstein Analytics Discovery kan je de problemen dus bij de kern aanpakken. Met Einstein Analytics wordt de onderliggende informatie zichtbaar die uit je data gededuceerd wordt.

 

Einstein Discovery

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Einstein Predictions
Einstein Predictions gebruikt jouw historische gegevens om uitkomsten te voorspellen voor de toekomst. Door het toepassen van formules en kunstmatige intelligentie op de historische gegevens van jouw data, voorspelt Einstein Predictions voor soortgelijke gevallen een percentage. Dit percentage geeft aan hoe groot de kans is, op basis van (eerdere) soortgelijke gevallen, dat een klant hetzelfde gedrag gaat vertonen. Zo ben je de klant altijd een stap voor en kan je naar wens handelen.

Einstein Prediction

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slot
In dit blog zijn de hoofdlijnen van Einstein Analytics beschreven om informatie te bieden. Om de koers voort te zetten en onze ambitie te waarborgen, blijven wij scherp en zullen wij in de toekomst voortdurend onderzoeken blijven doen. Dit om Tess te blijven voorzien van de beste mogelijkheden.