Acuity zoekt het bij verhuizing hogerop

Blog
18 Apr 2019
Niek Vink
afbeelding verhuizingsblog 350x250

Op 5 april 2019 heeft Acuity een nieuw kantoor betreden. Ver hoefden we gelukkig niet te reizen. Binnen ons gebouw op bedrijventerrein De Brand in ’s-Hertogenbosch, zijn we verhuisd van de eerste verdieping naar de top floor.

Moderniseren
Het verhaal van de verhuizing begon in 2017. Er ontstonden plannen om onze toenmalige verdieping te verbouwen. De belangrijkste redenen waren meer ruimte en het moderniseren van de werkomgeving en werkplekken. Zo wilden we bijvoorbeeld een centrale ontmoetingsplek creëren die samenwerking tussen onze teams verder zou stimuleren. Ook zou dat een ideale ruimte zijn om kleine seminars in te organiseren. Een verdere reden was de behoefte naar meer stilteruimtes, meeting rooms en een betere kantine.

 

Het geluk wilde echter dat de top floor van ons gebouw begin 2019 vrijkwam. Na meerdere verkenningstochten werd besloten om te gaan verhuizen in plaats van verbouwen. Het werd dus tijd om de mouwen op te stropen. Het is namelijk niet zo dat we niks hoefde te verbouwen aan de top floor. De gehele keuken, serverruimte en vloer ging nog aangepast worden.

Uiterlijk kiezen
Hierdoor moesten er een aantal keuzes worden gemaakt. Welke vloerbekleding gingen we gebruiken en hoe gingen we ons nieuwe kantoor opfleuren? Een comité binnen Acuity heeft zich gebogen over talloze kleuren, tegels en foto’s. Belangrijke zaak natuurlijk. Als je je huis graag comfortabel inricht, moet voor je kantoor natuurlijk hetzelfde gelden.

Qua uiterlijk wilde we ook een meer open ruimte creëren. Veel glaswerk zou bijvoorbeeld voor meer natuurlijk licht zorgen. De vele ramen en glaswanden op de top floor wilden we zo vrij mogelijk houden om de transparantie en openheid te stimuleren. Qua stijl hebben we ons laten inspireren door de kleuren van ons logo. Zo zijn onder andere het rood, blauw en groen als accent terug te vinden in onze vloertegels.

Verbouwen
Het verbouwen begon eind februari. Door de aanloop van elektriciens, vloerenleggers en installateurs wisten we dat men druk bezig was om ons nieuwe kantoor te realiseren. Terwijl de verhuisdatum naderde werd de eerste verdieping ook eens extra grondig opgeruimd. Veel oude spullen werden hierdoor ontdekt. We vonden onder andere flyers en kleding met ons oude logo erop. Er verschenen ook afstudeerscripties van studenten die inmiddels jaren werknemer zijn. Een aantal van deze vondsten toverden een glimlach op het gezicht van onze collega’s. Ook is menig vriend en familielid blij gemaakt met een meubelstuk.

Verhuizen
Na dit alles was het tijd voor de daadwerkelijke verhuizing; onze collega’s verzamelde hun bezittingen en maakte de reis omhoog. Voor de zwaardere spullen waren we erg blij met de lift in ons gebouw. Met een aantal uur tijd en een paar druppels zweet kwam alles op de goede plek terecht. Nadat een aantal collega’s zich door kilometers kabels hadden geworsteld, was het netwerk ook aangesloten.

Vervolgens brak de eerste maandag in ons nieuwe kantoor aan. De belangrijkste voorzieningen zoals koffie, bureaus en gezelligheid waren al aanwezig. Vooral de nieuwe verstelbare bureaus vielen goed in de smaak. Onze collega’s wisselen zitten en staan af alsof we een heel langzame stoelendans doen. Zo heeft Acuity het afgelopen maand dus letterlijk en figuurlijk hogerop gebracht. In dit nieuwe kantoor zien we de komende jaren extra rooskleurig in. Je kan ons nu bereiken op Het Sterrenbeeld 21 in ’s-Hertogenbosch.