Acuity monstert aan op de SS Rotterdam

Blog
31 Mar 2014
SS Acuity blog 350x250

Het mag duidelijk zijn: Je krijgt wat je verdient! Dus werden wij met onze medewerkers en hun partners op zaterdag 29 maart aan het einde van de ochtend verwelkomd door een heerlijk zonnetje op het lidodek van de SS Rotterdam. Nadat we genoten hadden van een heerlijke lunch en gezellig met elkaar hadden bijgepraat kregen we uitleg over de basisvaardigheden van het fotograferen, van automaat tot handmatige bediening, gevolgd door een introductie in de architectuurfotografie. Dit kan natuurlijk niet beter verzorgd worden dan door drie enthousiaste professionele fotografen, die ons na de groepsfoto's in twee groepen meegenomen hebben op de uitwaaitoer en de machinekamertoer door het grotendeels gerenoveerde cruiseschip.

 

 

De machinekamertoer
De groep met de betere camera's verzamelde zich bij het binnenzwembad. Helaas was dit onderdeel nog niet gerestaureerd, maar wellicht dat dat in de toekomst nog komt. Vanaf die locatie zijn we onder begeleiding van een oud machinekamermedewerker van de SS Rotterdam begonnen aan onze ontdekkingsreis door de 90 meter lange en scheepsbrede machinekamers. De passie waarmee onze gids kon vertellen over de tijden van weleer en de kleinste details van de machinekamer was geweldig. Intussen klikten de camera's er lustig op los en werden wij door de professionele fotografen geholpen om er daadwerkelijk mooie foto's van te maken. Of dat gelukt is laten we over aan de lezer. De toer kwam al veel te snel weer tot een einde, maar ook voor het volgende deel van het programma hadden we nog goed daglicht nodig.

De uitwaaitoer
De andere groep had zich intussen naar de dekken begeven en hebben een rondje gemaakt langs verschillende zalen, hebben op de boeg van het schip gestaan en hebben een kijkje genomen bij de stuurhut en de reddingsboten. Ook hier hebben de camera's driftig geklikt om alles vast te leggen en hebben we veel geleerd over het 228 meter lange cruiseschip en de historie vanaf de eerste vaart tot aan de huidige bestemming als hotel.

Architectuurfotografen in de dop
Het was na de toer nog geen tijd om de camera's te laten rusten. De volgende stap was een wandeling door Rotterdam langs de indrukwekkende gebouwen met hun contrasten van oud en nieuw en daar het geleerde in de praktijk te brengen met onze drie professionals. We werden niet alleen gewezen op de mooie plekjes, maar ook op de mooie kansen om foto's te maken met strijklicht en andere tips om mooie foto's te maken. Natuurlijk is een wandeling niet compleet zonder een versnapering op een terras bij een oude loods die als cafe/bar gebruikt wordt, waarna onze voeten nog even op de proef werden gesteld bij het laatste stuk van onze wandeling over de Erasmusbrug zodat we bij de openluchtmuseum de watertaxi terug konden pakken. De watertaxi was ook absoluut niet flauw, als ware het een speedboot zo schoot hij door het water terug naar de SS Rotterdam om daar af te meren als een auto die met de handrem inparkeert. 

Naar de afsluiting
Aangezien het zonnetje nog  heerlijk scheen aan het einde van de middag hebben we ons het lidodek weer toegeëigend en daar nog genoten van de heerlijke dag en een drankje alvorens we zijn aangeschoven voor het diner in de lidobar. Naast het kennismaken met de nieuwe medewerkers en hun partners was het ook het afscheid van een medewerker die bijna 10 jaar bij ons gewerkt heeft. Maar we gaan elkaar zeker nog tegenkomen op events en onverwachte andere plaatsen. Het was een enorm geslaagd uitje en we weten zeker dat we ongelooflijk veel foto's hebben! Op naar het volgende uitje!

-- Dit blog is geschreven door Max Verbong --